Hyperpigmentering risk vid laser

februari 17th, 2014

Var kan man läsa om dessa behandlingar av mikro pigmentering eller medicinsk pigmentering? Det finns ett flertal siter som beskriver allt i detalj och det finns mycket spännande läsning om vissa möjligheter men också om vilka risker det finns med dessa behandlingar. Inte medicinska risker egentligen utan rent estetiska sådana. Skulle ett ögonbryn (se tabell över hår) tatueras för brett så går det inte bara att korrigera det hur som helst och i vissa fall kanske man måste ta till en medicinsk laser för att lösa problemen och då är vi inne på att det kan uppkomma medicinska risker i verkligheten. Att bränna bort färg i underhuden är i sig alltid en risk till ärrbildningen eller hyperpigmentering samt en lång rehabilitering. Det kan handla av månader i avskildhet och i frånvara av solljus.