Medicinsk pigmentering

februari 17th, 2014

Medicinsk pigmentering är utmärkt i vissa situationer. Det kan handla om ett mindre ärr i skallen, pannan eller i ögonbrynet. Strukturen i huden, texturen, skulle kunna påverkas av mikro rullning eller laser eller till och med PRP men alla tre behandlingsformerna (se listan) är ”over kill” i väldigt små ärr. En PRP behandling som måste upprepas i tre till fem sessioner är inget ekonomiskt försvarbart alternativ. Inte heller en stark laser behandling i ansiktet är jättelyckat med tanke på att det finns risk för hyperpigmentering eller andra problem då läkningsprocessen på i alla fall äldre människor kan vara upp till tre fyra månader i bästa fall och upp till tolv månader hos vissa. Detta skulle då innebära verkliga negativa livsfaktorer för att få ut väldigt lite. I dessa typiska fall är en mikropigmentering eller medicinsk pigmentering utmärkt. Snabbt, ofarligt och relativt billigt utan att för den delen skapa något som ser konstigt ut.