Meso terapi mot ärrbildning

februari 17th, 2014

Med en del avancerad utrustning kan man också utföra mesoterapi i olika former. Att sticka igenom ärr inför en PRP-behandling (se prislista) gör att möjligheterna för lyckad ärr behandling blir avsevärt bättre. Det gäller ju att störa de förstörda collagen strukturen som finns i alla ärr och ersätta den med Collagen II som är det fina kollagen som finns i huden. Om den gamla strukturen inte förändras kommer den att finnas kvar och det kommer leda till att ärret finns kvar i huden i all framtid. En del kan tycka att det känns grymt att förstöra huden innan den lagas men det är det som krävs och när patienterna får den riktiga förklaringen är det inga som tvekar utan alla förstår precis vad et handlar om och eftersom en PRP-behandling inte gör ont så finns det ingen som obstruerar.